Tänään oli edustuston virkistyspäivä. Ohjelmassa Nairobi National Museum ja Brown's Cheese Factoryn juustofarmi Limurussa.
Matka taittui samanlaisella 50-luvun bussilla, jollaisella viime vuonna köröttelimme 5 tuntia suuntaansa Mount Kenyalle. Nyt ajomatkaan meni onneksi vain tunnin verran normaaleita teitä pitkin, matkustusmukavuus riitti hyvin siihen matkaan toisin kuin viime vuonna (viime vuonnahan bussi ajoi yhtenä hetkenä nk. rough roadia 20km ja kaikki matkustajat joutuivat seisomaan bussin toisella laidalla ettei bussi kaatunut veden uurtamissa montuissa.)
 |
| Eri käyttötarkoituksiin omat kalebassinsa - veden kantoon, noituuteen, soittimeksi, ammusten säilyttämiseen, koristeeksi.... |
 |
| Kuva ei tee oikeutta tämän elefantin koolle, tämä on yksi suurimmista Keniassa tavatuista elefanteista. (Kuollut luonnollisen kuoleman ennen täyttämistään kuulemma) |
 |
| Toisen suuren ja omalaatuisen elefantin luuranko. Se eli erakkona vuoristossa ja sen syöksyhampaat ovat yhdet maailman suurimmista. |
 |
| Turkana boy on 1.5milj vuotta vanha luuranko, joka löytyi Keniasta. Se on yksi maailman parhaiten säilyneitä luurankoja siltä aikakaudelta. |
 |
| Esi-isiä |
Museon jälkeen siirryimme Nairobin ulkopuolelle Limuruun. Matka kuki halki teeviljelmien ja maisemat vaihtuivat kohdettamme lähestyessä hyvin brittiläisiksi. Tuolla alueella on aikanaan ollut paljon brittisiirtolaisia, maa on erittäin hedelmällistä ja sinne sijoittuu ainakin Nairobin "ruoka-aitta" jollei koko Keniankin.
 |
Keskellä olevat mustat crackersit on värjätty poltetuista banaanilehdistä saadulla hiilellä.
Tarjolla oli myös Brown cheese factory omia hilloja. |
 |
| Kollegojen valmistautumista juustolakierrokselle |
Saimme live-esityksen siitä, miten juustomassa syntyy. Lämmitettyä maitoa, pieni mukillinen töitä tekeviä maitobakteereita sekä ripaus vasikan vatsastakin löytyvää jauhetta (jota nykyään tehdään kemiallisesti, kun ei vasikkaressuilta voida sitä enää ottaa onneksi). Aikaa kului noin minuutti ja yhtäkkiä paksu juustohera oli eriytynyt jäljelle jäävästä nesteestä.
 |
| Tässä punnitaan mozzarellaa (en muuten tajua miksi tämä kuva ei kääntynyt vaikka tuolla aiemmin kuva oli kääntynyt....) |
 |
| Juustot kypsymässä |
 |
| Chili-ruohosipuli-cheddaria. Nam! |
 |
| Say cheese! Näyttää siltä että tämä vieras viihtyy herkkujen keskellä erittäin hyvin :) |
 |
| Parmesanit |
 |
| Ja tällainen panos lähti kotiin mukaan. Hillot olivat herkullisia - ne ovat tuorehilloja eivätkä säily ihan mahdottomia aikoja jääkaapissakaan. |
 |
| Juustot vasemmalta oikealle: ruohosipuliin kietaistu tuorejuusto, brie, vuohi-gouda, lehmä-gouda, cheddar, manchega, parmesan, sinihomppari, stone blue |
 |
| Pihalla liikuskeli paljon helmikanoja |
 |
| ja jättiläismäisiä kalkkunoita |
 |
Ihailin bussissa suurlähettiläämme kokin uutta kampausta - omista hiuksista väännettynä, väkertäminen oli vienyt kampaajalta 3 tuntia.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti